Kulcsszavak: webfejlesztés, weblap-, weboldal készítés, szoftver fejlesztés, keresőoptimalizálás, ügyviteli program, számlázó, könyvelő, alkalmazás, szoftver, körlevél küldés, rendszerfelügyelet, Debrecen

Gyorsmenü

... ami a jövőt illeti
Kérjen árajánlatot a varázsló segítségével! Weboldal készítés, ügyviteli szoftver, rendszerfelügyelet

Amikor megfogalmazódott Önben a weboldal iránti igény, biztosan elkezdett a témával foglalkozni, hisz ha nem így lenne, nem talált volna ránk.

Ilyenkor megpróbálunk minél több információhoz hozzájutni, a lehető legtöbb anyagot összegyűjteni, amitől előbb vagy utóbb elkezd zsongani az ember feje. Találkozunk rengeteg új szóval, mint például dinamikus weboldal, portál motor, keresőoptimalizálás, keresőoptimalizált weboldal, online marketing és még sorolhatnám. Nem kell megijednie, hisz még mielőtt szakemberhez fordulna, el kell gondolkodnia néhány kérdésen.

1. Mire is szeretné weboldalát használni?

Először beszéljünk arról, hogy miért van szüksége bárkinek is honlapra (weblapra).
A világháló jelentős mértékben elősegítette az információs társadalom létrejöttét. Egyre többen rendelkezünk internetes hozzáféréssel, többek között ezen keresztül szerezzük be a vásárláshoz szükséges információkat. Ezért egy vállalat sem teheti meg, hogy nincs jelen a világhálón, amely állandó elérhetőséget biztosít számára. Akinek nincs weboldala az nem is létezik az internetezők számára. A weblap non-stop nyitva tartást biztosít a cégeknek, elősegítve a potenciális ügyfelek megszerzését, ezáltal az értékesítés növelését. Hatékonyságát tekintve a klasszikus reklám felületekhez képest élen jár, hiszen költségét tekintve elmarad a hagyományos reklámozástól. Ellenben sokkal több információ adható át az ügyfelek számára, kiválóan alkalmas termékeink, szolgáltatásaink bemutatására, értékesítésére.

Arról nem is beszélve, hogy egy cég versenyben maradásának egyik szükséges kelléke a weblap, hiszen így a világhálón, hihetetlen gyorsasággal képes friss információk átadására az oldal tulajdonosa, ezzel is lépéselőnyt biztosítva magának a kiélezett versenyben. A dinamikus tartalomkezelő honlapok, azaz a minden programozási tudás nélkül frissíthető weboldalak újabb dimenzióba emelik egy cég marketing tevékenységét, és ügyfélkapcsolati magatartását.

A fentieken kívül még számos okból készülhetnek weblapok, de minden esetben a tervezési folyamat első lépcsője, hogy meghatározzuk, milyen funkciókat lásson el weboldalunk.

A weboldalak alapvetően néhány típusba sorolhatóak be:

Jellemzően más és más funkciókkal rendelkeznek a felsorolt típusú weboldalak, azonban ami közös bennük, hogy információval látják el a felhasználókat. Az internetezők, egyre komolyabb igényeket támasztanak az oldalakkal szemben, ezért tervezés előtt fontos az weboldal célját meghatározni.

Miután sikerült megfogalmazni, hogy milyen honlapot szeretne, elgondolkodhat a következő kérdéskörön.

2. Milyen legyen a honlap megjelenése?

Alapvetően az határozza meg a weboldal kinézetét, hogy ki a célcsoport és mit kommunikálunk feléjük. Más megjelenést kell készíteni a 15-26 év közötti extrém sportot kedvelő fiataloknak, és mást a konzervatív üzleti szektor részére. Azonban mind a két esetben fontos a könnyű kezelhetőség, és az átlátható felépítés.

A helyes színek megválasztása jelentősen megkönnyítik az olvashatóságot, illetve nagyban hozzájárulnak az első benyomás kialakításához. A weboldal arculatának tükröznie kell, hogy mivel foglalkozunk, mit értékesítünk és azt, hogy kinek szól az oldal.

Nem csak a színek, az árnyalatok játszanak fontos szerepet a webes megjelenés tervezésekor, hanem figyelembe kell venni a korábbi beidegződéseket és a böngészés pszichológiáját is, miszerint szemünk először a fejlécet és környékét pásztázza végig, majd a bal oldali sávban halad lefelé és így tovább.

Meglévő vállalkozások esetén figyelembe kell venni a kialakított arculatot, az emblémát - más néven logót -, a grafikai elemek megújításának szükségességét a webes felület kialakításához.

3. Melyik webfejlesztő céget válasszam?

Sokszor hangzik el az a kérdés, hogy mennyiért készítünk egy weboldalt.
Sajnos ez nem ilyen egyszerű, ez mindig az adott feladat nagyságától függ. A weboldal elkészítéséhez a korábban említett sokszínűsége miatt több információra van szüksége minden webfejlesztő cégnek, hogy korrekt árajánlatot tudjon adni, és ne érje csalódás az ügyfelet. Ezért igyekeznie kell minden webkészítő cégnek feltérképezni az ügyfél elképzeléseit.

A túl olcsó weboldal nem biztos, hogy a célhoz vezető utat jelenti, hiszen el kell érni egy szintet ahhoz, hogy az első két pontban átgondoltak teljesüljenek. Ám a drága árajánlat sem garancia. Mindenképen jó, ha megnézzük a webfejlesztő cég korábbi munkáit. A referencia munkákból könnyű megítélni, hogy egy kaptafára készülnek az oldalak vagy változatosak, illetve, hogy az általunk elvárt színvonalnak megfelelnek-e ezen honlapok. Mindenesetre egyszerre kell, hogy teljesüljön a megjelenéssel és a funkcionalitással szemben támasztott követelmény, hisz egy látványos oldal nem biztos, hogy funkcionálisan is megállja a helyét vagy fordítva.

Mennél inkább átgondoljuk és minél részletesebben kifejtjük a weboldalunkkal kapcsolatos igényeket, annál konkrétabb árat kérhetünk a cégektől, így reálisabban látjuk az ár-érték arányát és az összehasonlítás is egyszerűbb. Ezzel kevesebb az esélye annak is, hogy az alacsonyabb árajánlattevő céget választjuk, mely mögött a minőség és szolgáltatás is alacsonyabb. Sajnos sokszor csak az elkészült oldal használata során derül ki, hogy nem azt kaptuk, amit szerettünk volna, és további költségekkel jár a végső cél elérése.

magus_1.png Kérje árajánlatunkat az Online Ajánlatkérő Varászló segítségével!

Cikkek:

Kapcsolatfelvétel

Kapcsolatfelvétel és technikai támogatás » E-mail cím: info@dualp.hu
» Telefon: 06 (70) 450 23 94
» Online kapcsolatfelvétel

Ha kapcsolatba szeretne lépni velünk, vagy árajánlatot szeretne kérni kérem írjon vagy hívjon minket bizalommal!

Webszolgáltatás

Professzionális webszolgáltató partnerünk a Dataglobe Hosting.

Minden igyényt kielégítő hosting megoldások kedvező áron!

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional Valid XHTML 1.0 Transitional